Prea multe orare!

Intre inceperea anului universitar si magica zi a alegerilor s-au intamplat mai multe evenimente la noi decat arestari la DNA Brasov.

Suntem la a cata varianta de orar? 3? 4? Pi? Premonitia mea e ca va suferi un numar de schimbari egal cu zecimalele lui “10/3”.

Poate ca unele dintre schimbari chiar ne-au fost benefice, ma gandesc. Greu de spus, din moment ce atunci cand vad litera “J”, zici ca mi-a atins cineva lueta cu o grebla. Vreau, totusi, sa vorbesc despre ultima shimbare, pentru ca m-a afectat personal:

Fiziologia anului 2 s-a mutat de marti, joi. S-a mutat din J in K.

“Da’, stai asa! Nu e un lucru bun, o, tu profet al poporului?!”

N-am terminat! Anatomia LP, care era in K joi dupa-amiaza, s-a mutat marti dimineata. Dupa ea avem acum un curs de MVP in J la 5 minute distanta. Fericire! Vorba unui coleg de grupa “de acum mergem cu metroclopramidul la noi sa nu ni se faca greata de cat ne invarte”.

Toata schimbarea asta, a propos, a fost efectuata ca apoi sa fie anulata. Da! La primul nostru curs de Fizio’ din K, ni s-a zis ca acum se va muta inapoi in J, de dimineata, asa cum prevedea versiunea anterioara a orarului. V-am ametit? E bine, sa stiti si voi cum ma simt.

De ce tot circul asta? Putere, evident! Cadrul didactic aferent materiei respective a dorit de mult schimbarea zilei in care se tine cursul, la care una dintre grupe a refuzat schimbarea pe motivul ca ar intra peste LP-urile ei de Anatomie.

Raspunsul cadrului a fost “Nu-i nimic, nu ne incurca pe noi o grupa.”. Reprezentantul grupei s-a “luat in gura” cu respectivul cadru, mentionand ca schimbarea orarului si incurcarea laboratoarelor ar fi imposibila.

Trec cateva zile si multi nervi, si orarul este schimbat corespunzator dorintelor cadrului. Suspect? Nu, doar enervant.

Trec alte cateva zile si ajungem la Fiziologie, urmand ca lectia exceptional de arida sa fie incheiata cu declaratia “Mutarea asta am facut-o ca un experiment. Vedeti ca nu e imposibil?”

Nu stiu ce nota sa dau acestei practici pentru ca nu se practica folosirea multimii numerelor intregi in notare. In orice caz, toata treaba asta mi se pare inadmisibila din toate punctele de vedere posibile. E nevoie de (surprinzator) multa materie cenusie ca sa poti strica programul unei grupe de anul 2, a doua grupe de anul 1, si a unui profesor dintr-o alta catedra. Ca sa nu mai vorbim de taximetristii, saracii, care isi vor vedea benzina consumata degeaba pe ture din centrul orasului pana la capatul Universului cunoscut.

Fac apel respectivului cadru didactic, care poate prin mijloace necunoscute citeste acest blog, sa-si ceara macar (!) scuze pentru situatia si nemultumirile generate. Oricum stiu ca nu se va intampla…

“Da’, de ce nu te duci tu sa te plangi?” M-am dus.
“Da, macar spune-ne cum il/o cheama!” Nu te-ai prins? Plus, cine stie cine e fiul sau fiica cui, si imi protejez astfel pielea.

Anonim

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s