Biblioteca

A venit, venit sesiunea

Acopera-mi inima cu ceva

Cu umbra unei restante, sau mai bine

Cu anatomia lui Ranga….

 

Ce-i mai rau decat o biblioteca mica in care ai un singur exemplar din fiecare carte? O biblioteca mica ce se inchide Duminica in timpul sesiunii la ora 14:00.

Repet: 14:00. Paispe! Doua dupa-amiaza!!!

Stiu, stiu….in timpul semestrului oricum nu e deschisa Duminica (fapt in sine ciudat pentru o biblioteca universitara), dar parca iti vine sa te transferi la teologie cand vezi ca nu poti sa te duci sa-ti consulti o amarata de publicatie invechita pentru ca domnisoarele bibliotecare duc lipsa de odihna duminica. De parca-i greu sa urli la studenti sa-si puna scaunele la loc si sa joace solitaire.

Jur, astea sunt mai experte la facut nimic decat tencuitele de la casa de asigurari!

 

Nu vreau sa ma hazardez acum in comparatii, dar bibliotecile pe din-afara tin deschis cel putin pana la 12 noaptea in timpul examenelor, daca nu mai mult.

Are Transilvania sigur bani sa mai angajeze doua amarate de bibliotecare pe timpul sezonului fericirilor gramada. Sau poate si-a cheltuit tot bugetul asigurandu-ne conditii decente la Anatomie, linia de autobuz care sa faca legatura intre K si K-patul lumii, abonamente la jurnale stiintifice de actualitate si un laborator de genetica. Cine stie?

“Trebuia sa-mi procur singur publicatiile de care am nevoie sa studiez.”

Atunci putea foarte bine sa se desfiinteze cu totul biblioteca, daca tot e degeaba. Oricum, presupun ca ati vazut ce nu foarte mica avere trebuie cheltuita pe o carte medicala. Sunt atat de scumpe incat mai degraba ti-ai lasa casa peste vacanta unor chiriasi necunoscuti de culoare tuciurie decat sa imprumuti cuiva Netter-ul!

Unde vreau sa ajung cu chestia asta:

Stie careva de unde pot sa-mi invat vascularizatia maduvei spinarii, cu poze, si fara incoerente logice?

Leave a comment